Säffle Oktober 2023 


Brev från ordförande 

 

Hej alla underbara klubbmedlemmar, vilket härligt höstväder vi fått till oss. Här I Säffle förbereder vi oss förfullt för kommande älgjakt, hundarna är laddade Ifall det skulle bli ett eftersök vilket vi I och för sig hoppas det inte blir men enligt lag ska ju alla jaktlag ha tillgång till hund, om inte annat passar vi på att köra dösök så hundarna får jobba ändå, nytta med nöje är väll ändå det bästa 😊 


För klubben går det framåt, vi växer och det är så skoj, mycket spännade på gång framöver och vi har nyss haft en mycket trevlig inofficiell utställning I Säffle för alla raser och efteråt en inofficiell rasspecial, 11 dogos var anmälda och med tanke på att man oftast är ensam när man beger sig ut I Sveriges ringar var detta antal mkt fint, inför nästa år och Gränna specialen hoppas vi på ett mycket större antal då det är en officiell utställning med specialist domare, hjälp oss att sprida och kom och delta eller I vart fall heja fram alla ekipage som ställer ut. Detta är historiskt, första gången klubben anordnar en officiell utställning för vår ras! Samma helg har även vår moderklubb SMHK officiell utställning lördag och söndag så det finns chans att tävla om 3 cert på 2 dagar, en helt ny möjlighet som SKK har öppnat upp för. Vi har redan börjat jobbet med sponsorer så vill ni hjälpa till med det hör gärna av er, eller om ni vill komma och hjälpa till att bygga upp ringar, fixa med något annat bara hör av er all hjälp tas emot med öppna armar. Ni kanske vill skänka pris till BIR, BIM bästa valp/junior, bästa huvud, bästa röresle? 


Styrelsen håller även på att jobba fram ett reviderat RAS, på årsmötet beslutades att ansöka om ändrade registreringsbestämmelser och klubbens medlemmar röstade ja för detta.  


I maj I år hade klubben Bph, vi samlades vid Örebro kennelklubb, av 7 anmälda kom 6 till start och alla godkända med skott! Härligt att rasen fortfarande visar I protokoll att det inte finns några aggressioner, viktigt I dagens debatter att klubben jobbar för att kunna säkra upp resultatmässigt, inte vill vi att det ska ändras I vårt land att det kan bli rasförbud. Om du har en dogo som du vill beskriva maila gärna till styrelsen så planerar vi in ett Bph även nästa år 


Klubben har även fått klistermärke med klubbloggan, vi har T-shirts till försäljning samt har avtal med ett företag som broderar på jackor, hoddies mm, all info om detta kommer på vår hemsida samt sociala medier inom kort.  


Vidare så jobbar styrelsen på med motionen som gäller hundraser som ej kan bli Nordisk champion pga rådande rasförbud I Norge och Danmark, vi har tillkallat för möte med rasklubbar som har samma diskrimineringsproblem som SDAK.  

Inför nästa år startat vi upp populära Årets hundlistan igen, regler och poängsystem läggs ut under vintern så vet ni mer er att ställa ut redan på MyDog I januari glöm då inte att skicka in era resultat. 

Sist med inte minst, har ni ideer, förslag, förbättrinsarbete tveka inte att höra av er 


Vid tangentbordet, ordförande Katarina Nilsson